Μάνος Χατζιδάκις
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Βιογραφία
  • Δισκογραφία
    • 33 ΣΤ. & CD
    • 45 στροφών
    • 78 στροφών
    • Εκδόσεις Δίσκων Εξωτερικού 33 Στροφών
    • Εκδόσεις Δίσκων Εξωτερικού 45 Στροφών
    • Επανεκδόσεις σε CD
    • Παραγωγές του
  • Δεύτερες εκτελέσεις LP/CD
  • Το έργο του
    • Θεατρικά
    • Κινηματογραφικά
    • Μπαλέτο
    • Ραδιόφωνο
    • Ανέκδοτα & ανολοκλήρωτα έργα
  • Έντυπα
    • Βιβλία
    • Παρτιτούρες
    • Εφημερίδες – Περιοδικά
    • Συνεντεύξεις
    • Επιστολές
    • Η διάλεξη για το ρεμπέτικο, 1949
  • Φωτογραφίες / Βίντεο
    • Φωτογραφίες
    • Βίντεο

 

  • Μάνος Χατζιδάκις 2000 μ. Χ....
  • κυκλοφόρησε : 1999
  • κατηγορία : 33 ΣΤ. & CD, CDs

Μάνος Χατζιδάκις 2000 μ. Χ. – 1999

Τραγούδι: Μάνος Χατζιδάκις
99 001 Σείριος

Κοινός βιος (ανολοκλήρωτο 1977)
(πρώτη ηχογράφηση του έργου)

  1. Περί πάθους – ποίηση: Γιώργος Χρονάς. Από τον “κοινό βίο”
  2. Οχτώ – ποίηση: Γιώργος Χρονάς. Από τον “κοινό βίο”
  3. Έπρεπε να ‘ρχοσουνα – ποίηση: Γιώργος Χρονάς. Από τον “κοινό βίο”
  4. Η εκδρομή – ποίηση: Γιώργος Χρονάς. Από τον “κοινό βίο”
  5. Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς – στίχοι: Γιάγκος Αραβαντινός, ακούστηκε στην ταινία του Γιάννη Φιλίππου “Δυο κόσμοι” (1949)
  6. Μπολίβαρ – ποίηση: Νίκος Εγγονόπουλος. Το τραγούδι εξεδόθη για πρώτη φορά το 1983 σε δίσκο 45 στροφών
  7. Μούσα – στίχοι: Βασίλης Ρώτας. Πρώτη εμφάνιση του τραγουδιού στη δισκογραφία. Από το έργο “Όρνιθες” (1960) του Αριστοφάνη σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα.
  8. Ο ηθοποιός – στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις. Από την παράσταση “Οδός ονείρων” (1962).
  9. Ένα ρολόι στο καπηλειό – στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις. Από το έργο “Η εποχή της Μελισσάνθης” (1980).
  10. Έτσι κοιμάται ολόγυμνη – ποίηση: Νίκου Γκάτσου. Πρώτη εμφάνιση του τραγουδιού στη δισκογραφία. Από το ποίημα του Νίκου Γκάτσου “Αμοργός”
  11. Τα ζάρια – στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα. Πρώτη εμφάνιση του τραγουδιού στη δισκογραφία. Από το έργο “Παίδες επί Κολωνό” (ανολοκλήρωτο 1989).
  12. Ήσουν μια βρύση τ’ ουρανού – στίχοι: Νίκος Γκάτσος. Από τον κύκλο τραγουδιών “Σκοτεινή μητέρα” (1986).
  13. Κύριε – ποίηση: Βαγγέλης Ροζακέας. Πρώτη εμφάνιση του τραγουδιού στη δισκογραφία.
  14. Τύψεις – ποίηση: Ντίνος Χριστιανόπουλος. Από το έργο “Τραγούδια της αμαρτίας (1996).
  15. Γεια σας παίδες – Μάνος Χατζιδάκις, ηχογράφηση 1977

Όταν Ο Χατζιδάκις έκανε την περίφημη διάλεξη για το ρεμπέτικο στο θέατρο τέχνης το 1949, είχε καλέσει τον Μάρκο Βαμβακάρη με την ορχήστρα του για να παίξει ρεμπέτικα. Μόλις βγήκε στη σκηνή σάστισε καθώς δεν είχε συνηθίσει να εμφανίζεται σε θέατρα, μπροστά σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και πολιτικούς. Ζούσε σε άλλο κοινωνικό περιβάλλον. Για να χαιρετήσει τον κόσμο είπε “Γεια σας παίδες”. Αυτός ο χαιρετισμός δείχνει πόσο λαϊκός και “αληθινός” ήταν ο Bαμβακάρης. Η σκηνή αυτή έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη του Χατζιδάκι και ήθελε με αυτά τα λόγια να χαιρετήσει τον επάνω κόσμο.

O χαιρετισμός του Χατζιδάκι είναι στο Νο 15 στο CD.
Πολλά τραγούδια στο CD είναι από τα δοκιμαστικά που έκανε ο Χατζιδάκις για να δείξει σε τραγουδιστές πως θα τα τραγουδήσουν.

κοινοποίηση :
Προηγούμενο

Πασχαλιές μέσα από τη νεκρή γη

Επόμενο

Ελληνικό τραγούδι – Τα τρία φεστιβάλ ΕΙΡ

Top

-

Κανάλι Youtube Φόρμα επικοινωνίας Αρχείο Μ.Χατζιδάκι Εμείς

Κατασκευή ιστοσελίδων